Brașov: Doi angajați ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, cercetați pentru luare de mită

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 10 august 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi bărbați, angajaţi ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele RA, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

La data de 11 aprilie 2016, inculpații, aflați în stare de reţinere, vor fi prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în după-amiaza zilei de 10.08.2016, după negocieri anterioare, unul dintre inclupați, a primit drept mită de la o persoană suma de 1000 euro pentru a-i procura acesteia material lemnos în mod ilegal. După primirea acestei sume de bani bărbatul s-a deplasat la domiciliul unui alt angajat, dându-i 650 euro din suma primită, acesta având cunoştinţă despre această tranzacţie. Inculpații au fost prinşi în flagrant cu sumele de 350 euro, respectiv 650 euro asupra acestora.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here