Se caută cele șapte minuni ale județului Covasna

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Asociația Pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna lansează apel către reprezentanții societății civile, autoritățile locale de a găsi cele 7 minuni ale județului Covasna. De asemenea, și persoanele fizice vor putea face propuneri care vor cuprinde imagini și scurte descrieri ale obiectivelor propuse a fi incluse în lista minunilor. Propunerile vor fi transmise în perioada 10 august și 1 septembrie 2016.

Minunile pot fi: obiective ale patrimoniului arhitectural sau atracții naturale care să reflecte cu fidelitate minunile propuse, aflate în județul Covasna, cu ajutorul unor imagini (rezoluție de min. 300 dpi), precum și a unei scurte descrieri (max. 500 de caractere).

Potrivit opiniei directorului executiv al Asociației Pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, Jánó Szabolcs, județul Covasna dispune de numeroase elemente ale patrimoniului arhitectural, peisagistic și natural care, cu secole în urmă, au jucat un rol important în viața strămoșilor nostri, însă în prezent unele s-au pierdut în negura uitării și sunt cunoscute doar de cei care trăiesc în locul respectiv. Acesta a adăugat: ‘Obiectivul proiectului realizat cu sprijinul Fondului este acela că acest valori să fie evidențiate, promovate și puse în valoare pentru publicul larg, pentru că ele să fie cunoscute nu doar la nivel de comunitate restrânsă, ci și internațional. Această activitate este dublu motivată: pe de o parte, are drept scop conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța patrimoniului respectiv și de a-i ajuta să-și dea seama ce anume există în mediul lor local și că aceasta este într-adevăr o Ťminuneť de care putem fi mândri pe bună dreptate, iar pe de altă parte, crearea unei senzații turistice care va contribui la creșterea interesului turiștilor de a frecventa regiunea, promovarea acesteia.’

Atracțiile turistice selectate vor fi prelucrate în materialele publicitare și vor constitui stații ale unor trasee virtuale din județul Covasna, astfel intrând în circuitul turistic al județului.

Ierarhizarea lucrărilor de concurs — care vor fi transmise în format electronic până în data de 1 septembrie 2016, pe adresa de e-mail: irany.haromszek@gmail.com — se va face prin vot public, apoi vor intra în evaluarea juriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here