Mureș: Trei persoane trimise în judecată pentru dare de mită unor polițiști

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Procurorii de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș au emis 3 rechizitorii prin care au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 3 persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, mai multe persoane de pe raza județului Mureș au achiziționat din spațiul intracomunitar animale vii și concentrate alimentare pentru animale pe care le comercializau ulterior pe piața internă, fără a-și declara veniturile obținute din aceste operațiuni comerciale și fără ca actele de comerț să fie efectuate prin intermediul unor societăți comerciale sau persoane fizice autorizate pentru astfel de activități, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

În cauză s-a dispus de către procuror participarea autorizată la anumite activități a organelor de urmărire penală din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Mureș – Serviciul de Investigarea a Criminalității Economice, ocazie cu care s-a constatat că, într-un număr de 3 situații, persoanele care făceau obiectul dosarului au oferit sume de bani drept mită, în valoare totală de 900 lei, pentru ca ofițerii de poliție să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu. Astfel, polițiștii au sesizat procurorul de caz cu privire la faptul că, între 3 martie și 21 mai 2015, inculpații le-au oferit, în 3 rânduri, cu titlu de mită, sume de bani pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și a nu dispune măsurile legale în dosarele penale întocmite.

Ca urmare a acestui fapt, procurorul de caz a delegat organele de poliţie judiciară din cadrul DGA- Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş pentru efectuarea unor acte de urmărire penală.

La data 02.07.2015, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş şi IPJ Mureş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au desfăşurat activităţi de percheziţie la un număr de 14 locaţii de pe raza jud. Mureş, pe linia evaziunii fiscale săvârşite prin ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul de stat, precum și a infracţiunilor de dare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here