VIDEO: Inundații la Brașov! Mașini blocate în trafic și subsoluri inundate

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Mai multe zone din Brașov au fost inundate aseară, în urma unei ploi torențiale de câteva zeci de minute. Pe unele străzi, nivelul apei depășea 120 – 130 de cm. Mai multe echipaje de pompieri, dar și reprezentanți de la compania ”Apa”, au intervenit pentru a-i ajuta pe oamenii care au rămas blocați cu mașinile în trafic, pentru a evacua apa de pe străzi, dar și din mai multe subsoluri inundate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov a fost solicitat să intervină în seara zilei de 7 august a.c. pentru limitarea şi înlăturarea efectelor inundaţiilor produse de căderile mari de precipitaţii din municipiul Braşov. În dispeceratul din cadrul ISU Brașov, au fost primite peste 60 de apeluri ale cetățenilor care anunțau inundații în mai multe zone din oraș.

Pompierii brașoveni au desfășurat 23 de intervenții în sprijinul populației și autorităților publice din municipiul Brașov, fiind solicitați pentru evacuarea și salvarea mai multor persoane rămase blocate în autoturismele personale sau în autobuzele Regiei de transport în comun, din cauza nivelului mare al apei de pe străzi.

Totodată, cu ajutorul motopompelor din dotare, salvatorii au derulat misiuni de evacuare a apei din locuinţele, subsolurile și demisolurile afectate de inundații. Militarii au intervenit și pentru scoaterea apei din două pasaje pietonale din municipiul Brașov.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență generate, au acționat 45 de pompieri militari (2 ofiţeri şi 43 de subofiţeri) cu 11 autospeciale de intervenţie, nouă motopompe transportabile şi o motopompă remorcabilă. Pe timpul misiunilor, echipajele din cadrul ISU Brașov au fost sprijinite de polițiști rutieri, 10 pompieri voluntari aparţinând Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râşnov, precum și reprezentanți ai companiei care administrează rețeaua de apă și canalizare din Brașov.

Misiunile de intervenție ale salvatorilor brașoveni s-au desfășurat în intervalul 20.35 – 01.25.

VIDEO: Facebook.com / Sorin Silvestru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here