Prefectul Brașovului: Nu putem tolera ca siguranța copiilor să nu fie o prioritate

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Prefectul Ciprian Băncilă consideră că măsurile ce trebuie adoptate la nivelul județului pentru creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar sunt o prioritate. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a discutat despre acest lucru cu reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și ai Inspectoratului Judeţean Școlar. În cadrul întâlnirii a fost propusă adoptarea unor măsuri în vederea întăririi rolului profesorului de serviciu și modificării Regulamentelor de ordine interioară, de la nivelul unităţilor de învăţământ.

Totodată, s-a evidențiat faptul că autoritățile locale trebuie să acorde atenție, cu prioritate, investițiilor pentru asigurarea pazei unităților de învățământ și instalării sistemelor de supraveghere video. În prezent, mai puțin de 50% din unitățile școlare dispun de astfel de sisteme video.

În anul școlar 2016/2017 se vor intensifica verificările pe linia respectării HG 128/1994 privind categoriile de produse ce pot fi comercializate minorilor, acordându-se prioritate societăților comerciale din imediata vecinătate a școlilor și liceelor.

Pe linia prevenirii situaților de urgență, prefectul Ciprian Băncilă a solicitat tuturor instituțiilor prezente să dispună măsurile ce se impun pentru respectarea legislației în vigoare, iar autorităților locale să aloce fondurile necesare pentru realizarea investițiilor ce se impun.

“Vom efectua o evaluare a unităților de învățământ pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. Nu putem tolera ca siguranța copiilor să nu fie o prioritate. Vom solicita consiliilor locale să aprobe finanțările necesare pentru asigurarea pazei unităților de învățământ și/sau instalării sistemelor de supraveghere și vom urmări cu atenție implementarea măsurilor de creștere a gradului de siguranță. “, a declarat prefectul Ciprian Băncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here