Descoperă cultura gastronomică din sudul Transilvaniei! Evenimentele lunii august

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ne așteaptă o lună de vară frumoasă și plină de evenimente în satele Transilvaniei. Suntem foarte bucuroși să descoperim împreună cultura gastronomică din această regiune. În august avem pregătite cinci evenimente:

Flavours and Sounds of Translylvania / 6. august
Hanklich și prăjituri săsești – Cisnădioara, în livada din str. Cistercienilor 46

Flavours and Sounds of Translylvania / 13. august
Ziua Zmeurei – Sărata, la Bioferma Albăstrea – dna. Agnes Jansen

Flavours and Sounds of Translylvania / 20. august
Barbecue de vită – Ilimbav, la ferma bio Eugen & Daniela

Transilvanian Brunch / 27. august
Rețete vechi ale vecinătăților – Cincu, curtea familiei Lotrean

Cină în natură / 27. august
New Transylvanian Cuisine – Cincșor, Casa de oaspeți

Toate evenimentele au loc în ziua de SÂMBĂTĂ iar pe lângă oferta culinară avem și un moment cultural sau de descoperire a zonei. Nu am uitat nici de copii, având și pentru ei un mic program.

Detalii organizatorice:

1. CISNĂDIOARA (Michelsberg, Kisdisznód)
– localizare: satul se află la doar 9 km de Sibiu cu acces din drumul spre Păltiniș sau din DN Veștem – Sibiu via Cisnădie. Evenimentul se desfășoară în livada de pe str. Cistercienilor 46, în spatele bisericii evenaghelice. Parcarea este posibilă in piața centrală de unde se poate ocoli biserica prin ambele părți.
– program: ziua începe cu cafea, hanklich și alte prăjituri la ora 15:00. În jurul orei 16:00 avem planificat o vizită în sat, la cetate și biserica evanghelică urmând ca după ca. 2 ore să ne reîntoarcem în livadă unde ne așteaptă câteva specialități cu ciuperci proaspăt culese.

2. SĂRATA (Salzdorf)
– locație: localitatea e parte din comuna Podumbacu de Jos iar accesul se face direct din DN 1 între Făgăraș și Avrig. Bioferma Albăstrea se află pe partea dreapta a străzii principale, în dreptul celui de al treilea pod, pe partea cealaltă de pârâu.
– program: vă așteptăm începând cu ora 15:00 când se vor servi deserturile. După circa o oră gazda vă va prezenta grădina iar apoi sunteți invitați la o plimbare prin sat urmând ca la întoarcere să gustăm și specialitățile sărate.

3. ILIMBAV (EULENBACH, ILLENBAK)
– locație: ferma se află în Valea Hârtibaciului, între Marpod și Ilimbav, pe partea stângă după intersecția spre Chirpăr.
– program: la ora 11:00 deschidem bufetul cu produse tradiționale. Până la ora 14:00 când pornim grătarul se va vizita ferma și vom avea o plimbare cu căruța prin sat.

4. CINCU (Groß-Schenk, Nagysink)
– locație: satul se află pe DJ105 Voila – Agnita, iar brunch-ul se desfășoară la prima casă din sat pe partea stângă (intrarea dinspre Cincșor), aflată chiar în dreptul semnului de localitate.
– program: la ora 11:00 deschidem bufetul și prezentăm gazdele. De la ora 13:00 suntem invitați să descoperim satul.

5. CINCȘOR (Kleinschenk, Kissink)
– locație: satul se află în județul Brașov între Făgăraș și Avrig cu acces dien DN1 prin Voila. Eevenimentul se desfășoară în curtea casei parohiale săsești vis-à-vis de biserica fortificată din centrul satului.
– program: detalii despre cina în natură (meniu, wine pairing, ore de începere) găsiți direct pe pagina gazdelor: http://transilvania-cincsor.ro/uploads/files/246912c9053fe0e2196a0534f2a7856aec136cfe.pdf

Cazare:
Pentru cei care doresc să râmână în zonă peste noapte enumerăm mai jos câteva posibilități de cazare în zona Podișului Hărtibaciului:•Pensiunea Veseud 11 în Veseud http://veseud11.ro/
•Satul de vacanță din Stejărișu (http://www.stejarisu.sobis.ro/)
•Pensiunea Biohaus din Nucet a familiei Cioran (www.bio-haus.ro)
•Sat de vacanță și produse locale din Cund (MS), http://www.casainnatura.eu, Tel. 0788-632.481
•Centru Ecvestru Villa Abbatis Apoș (https://www.facebook.com/VillaAbbatis/?fref=ts)
•Case de vacanță în Alma Vii (http://www.experiencetransylvania.ro/)
•Casa de oaspeți din Cincșor (http://transilvania-cincsor.ro/)
•Pensiunea și campingul La Curtea Richvini http://lacurtearichis.ro
•Casa parohiala din Moșna (http://kirchenburgen.eu/?n=churchcastle-htos18&lang=en)
•Pensiunea Elisabeta din Dealu Frumos (http://centrultarii.ro/)
•Pensiunea Any din Alțâna – familia Monda 0745-837.673 si 0754-097.565
(http://www.turistinfo.ro/altana/cazare-altana/pensiunea_any-c51166.html)
•Casa Noah din Richiș https://www.facebook.com/CasaNoahReichesdorf
•Camere de oaspeți la Ferma Școală Cornățel http://www.fermascoalacornatel.ro/
•Camere de oaspeți private la familii în Hosman – tel. 0740-959.389
•Camere de oaspeți private la familii în Movile – tel. 0751-411.180
•Camere de oaspeți private la familii în Apold (MS) – tel. 0722-208.495
Înscriere:
Participarea la evenimentele gastronomice se face în baza unei rezervări confirmate, trebuie să știm câtă mâncare să pregătim cu comunitatea locală 😉 Ne bucurăm de rezervarea voastră!
Vă rugăm să vă înscrieți din timp (cu minim 3 zile înainte de eveniment) la adresa asociatie@mytransylvania.ro sau telefonic la 0745-BRUNCH (0745-278.624) între orele 09:00 – 18:00. Tot la acest număr puteți primi și informații legate de program. Avem nevoie doar de numele dvs., numărul de persoane și o adresă de e-mail.
Menționăm faptul că locurile sunt limitate în funcție de locație iar lista de participanți va fi închisă când numărul maxim de participanți este atins.

Costuri:
Evenimentele noastre nu au un scop patrimonial, ci încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale din sudul Transilvaniei prin promovarea produselor, rețetelor și a culturii locale. Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, închiriere mese, bănci, veselă, programe culturale, plata muncii localnicilor) este necesară achitarea unei taxe de 75 de lei/persoană sub forma unei donații. Această sumă este valabilă pentru adulți, copiii sub 14 ani participă gratuit. Evenimentele noastre sunt cofinanțate de Consiliul Județean Sibiu.
La “Cină în natură” gazdele oferă fie doar evenimentul, fie și cazarea iar prețul serviciilor este menționat în ofertele respective. •Facebook: TRANSILVANIAN BRUNCH și https://www.facebook.com/mytransylvania.ro/
•Informații în limba română http://mytransylvania.ro/descopera-cultura-gastronomica-din-transilvania-evenimente-rurale-2016
•Informații în limba germană: http://www.reky-travel.de/gastronomische-veranstaltungen-siebenb%C3%BCrgen
Ne bucurăm de mâncatul împreună și vă așteptăm cu drag!

Echipa My Transylvania & Transilvanian Brunch

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here