Peste 400 de gospodării din Harghita, fără curent electric din cauza furtunilor

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

În data de 02.08.2016, la ora 19:45, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre producerea unei inundaţii, în urma ploilor torenţiale, la o casă de locuit din municipiul Odorheiu-Secuiesc, strada Pantei. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc cu o autospecială complexă de primă intervenţie şi o motopompă transportabilă. La sosirea gărzii de intervenţie, era inundată pivniţa imobilului cu suprafaţa de circa 120 mp, apa fiind de aproximativ 1,2 m. S-au luat măsuri pentru evacuarea apei din pivniţa afectată, cu ajutorul motopompei transportabile, intervenţia finalizându-se la ora 21:23.

La ora 20:03, un alt apel la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita anunţa producerea unor inundaţii la subsolurile a două blocuri de locuit din municipiul Odorheiu-Secuiesc, Aleea Teilor. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de 4 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc cu o autospecială de intervenţie şi o motopompă transportabilă. La sosirea gărzii de intervenţie, erau inundate subsolurile celor două blocuri, pe o suprafaţă totală de circa 30 mp. S-au luat măsuri pentru evacuarea apei din pivniţele afectate, cu ajutorul motopompei transportabile, intervenţia finalizându-se la ora 21:52.

În urma informării primite în această dimineaţă de la SC Electrica Transilvania Sud SA, trei localităţi erau parţial nealimentate cu energie electrică şi anume Odorheiu-Secuiesc, Şicasău şi Gheorgheni, fiind afectaţi un număr de 421 de consumatori. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au fost avariate parţial o reţea de medie tensiune şi 5 posturi de transformare în satul Şicasău, comuna Zetea şi câte un post de transformare în municipiile Odorheiu-Secuiesc şi Gheorgheni. Trei echipaje din cadrul SC Electrica Transilvania Sud SA acţionează la această oră pentru remedierea defecţiunilor.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here