Bistrița-Năsăud: Atenție unde aprindeți grătarul! Jandarmii dau avertismente și amenzi

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În primele zile ale lunii august, jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița și comisarii Gărzii de Mediu au organizat și executat acțiuni punctuale pe linia respectării legislației în vigoare privind activitățile de picnic. Pe timpul acțiunilor au fost depistate mai multe persoane care nu respectau prevederile legale în vigoare pe linia organizării activităților de picnic.

Astfel de situații au fost întâlnite în zona pădurii de lângă localitatea Sigmir și în zona localității Sărățel. Doi bărbați au fost sancționați cu avertisment scris pentru aprinderea focului la picnic în loc neamenajat, conform legii nr. 54 din 2012, privind desfășurarea activităților de picnic, art. 7, lit. d, celor în cauză fiindu-le aduse la cunoștință și prevederile legale în vigoare.

Reamintim că persoanele fizice care desfășoară activitatea de picnic au următoarele obligații:

— Să nu desfășoare activități de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activitățile de picnic și/ sau a zonelor indicate pentru activitățile de picnic.

— Să arunce deșeurile doar în locurile special amenajate;

— Să aprindă focul doar în locurile special amenajate și să îl supravegheze în permanență;

— Să lase locul în care au desfăsurat activitatea de picnic curat și nealterat;

— Să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop;

— Să nu spele obiectele care au deservit activității de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activitățile de picnic sau a zonei indicate pentru activitățile de picnic.

— Să nu arunce țigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate;

— Să respecte ordinea publică conform prevederilor legislației în vigoare;

Împrăștierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activității de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activitățile de picnic ori a zonei indicate pentru activitățile de picnic sunt interzise;

Nerespectarea acestor obligații se sancționează contravențional cu avertisment sau amendă, conform Legii nr. 54/ 2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here