Sălaj: Simpozionul Internațional de Arte vizuale ARTA ÎN GRĂDINĂ, ediția a V-a

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Centrul pentru Cultură și Artă al județului Sălaj și Centrul de Cercetări Biologice ‘Vasile Fati’ Jibou anunță organizarea Simpozionului de Arte Vizuale Arta în Grădină. Evenimentul, cu desfășurare anuală, aflat la cea de-a cincea ediție, va avea loc în perioada 6 — 20 august 2016, în cadrul natural deosebit oferit de Grădina Botanică din orașul Jibou. Evenimentul din acest an este susținut de Asociația Inceptus din Cluj-Napoca și de revista online Modernism.ro din București.

Artiștii participanți la această ediție sunt: Oana Crăciun Dobrescu (pictură, București), Ninel Antonescu (pictură, Alba Iulia), Crinela Antonescu (pictură, Alba Iulia), Irina Florescu (pictură, București), Teodora Chinschi (pictură, București) Alexandru Papuc (pictură/sculptură, București), Felicia Andra Predescu (pictură, Cluj-Napoca), Vasile Hubenco (pictură, Republica Moldova), Teodora Hubenco (pictură, Republica Moldova), Radu șerban (pictură, Cluj-Napoca) și Florin Gherasim (fotografie, Cluj-Napoca).

De asemenea, în secțiunea activităților culturale conexe, Simpozionul va beneficia de prezența unor invitați speciali: cunoscutul istoric și critic de artă Mircea Oliv din Bistrița, Vasile Cioca de la Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, profesor cu o bogată experiență în pedagogia artei, Virgil Mihaiu, reputat expert în universul jazzului, Flavius Lucăcel, dramaturg de origine sălăjeană și maestrul artei culinare Mircea Groza din Zalău.

Și în acest an există o provocare, tema Aerul Grădinii pe care Simpozionul Arta în Grădină o adresează artiștilor participanți. Grădina Botanică din Jibou are, în acest sens, o ofertă extraordinară, posibilitatea activității în plein-air. Percepția obiectelor este influențată de aerul interpus și calitățile acestuia. Ochiul și penelul artiștilor vor ști să exploreze creativ și să surprindă, sub diverse aspecte, subiecte marcate de prezența, insinuarea acestui personaj mediator, aerul. De aceea, în acest an, au fost invitați, cu preponderență, artiști care practică pictura de șevalet în plein-air. Astfel, vizitatorii Grădinii Botanice din Jibou vor putea fi, în această perioadă, martori la activitatea artiștilor, pe alei, și în dialog direct cu aceștia. Dincolo de demersul investigației și producției artistice, programul Simpozionului va fi îmbogățit cu o serie de activități artistice conexe: conferințe, seri muzicale, seri de întâlnire cu muzica sau poezia, ateliere pentru copii. Simpozionul Arta în Grădină, ediția a cincea, 2016 se va finaliza cu o expoziție vernisată în spațiul generos al Grădinii. Conferința de presă care va marca deschiderea oficială a Simpozionului va avea loc în data de luni, 8 august 2016, ora 12,00, în sala de conferințe a Centrului de Cercetări Biologice ‘Vasile Fati’ din Jibou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here