Presupusul autor al unui viol comis în Sibiu, a fost prins de polițiști

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În urma amplelor activități desfășurate, polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu au reușit identificarea și depistarea bărbatului bănuit de săvârșirea în data de 25 iulie a unei infracțiuni de viol, faptă comisă în municipiul Sibiu.

În fapt, în data de 25 iulie 2016, în jurul orelor 042:0, Poliţia Municipiului Sibiu a fost sesizată telefonic de către Unitatea Primiri Urgenţe Sibiu din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu cu privire la faptul că, la această unitate, s-a prezentat o tânără care reclama că a fost victima unei infracțiuni comise cu violență, fiind agresată sexual.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii sibieni din cadrul structurilor de investigaţii criminale şi celei de criminalistică au confirmat fapta constând în aceea că, în cursul nopţii de 24 spre 25 iulie, în timp ce se afla pe strada Maramureşului din municipiul Sibiu, victima a fost acostată de un bărbat necunoscut care a lovit-o şi a forţat-o să întreţină raporturi sexuale.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu s-a declanşat o amplă acţiune de identificare şi prindere a presupusului autor, cercetările vizând săvârşirea infracţiunilor de viol, lipsire ilegală de libertate și tâlhărie calificată.

Probele recoltate de cadrele medicale din cadrul UPU Sibiu au dat un rezultat pozitiv în expertiza specialiştilor Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Poliției Române Bucureşti, reușindu-se astfel, identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 25 de ani, domiciliat în judeţul Alba şi, fără forme legale, în municipiul Sibiu.

Întrucât cu privire la presupusul autor existau date și informații că obişnuieşte să călătorească interjudeţean la intervale scurte de timp, poliţiştii sibieni au efectuat verificări specifice în urma cărora, în mai puţin de 24 de ore, bănuitul a fost localizat pe raza municipiului Sibiu.

Astfel, în dimineaţa acestei zile, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale, sub coordonarea directă a conducerii Poliției Sibiene, bănuitul a fost depistat și reținut de polițiștii sibieni pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă.

Bărbatul este în prezent audiat de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu, fiind cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, lipsire ilegală de libertate, respectiv tâlhărie calificată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here