Muzeul Național Brukenthal deschide avanpremiera Bicentenarului Brukenthal 2017!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În anul 2017 Muzeul Național Brukenthal aniversează 200 de ani de la inaugurarea sa ca instituție publică, fiind primul muzeu din România.

Pentru o mai bună percepere a importanței evenimentului, în perioada august 2016 — martie 2017 se va derula un proiect de contextualizare la scară națională ce își propune să prezinte evoluția colecțiilor și muzeelor din spațiul românesc prin intermediul a opt expoziții foto-documentare.

Astfel, prima expoziție prezintă Apariția și dezvoltarea Muzeului Național de Istorie a României, de la încercările legislative de constituire, petrecute la începutul secolului al XIX-lea și până în prezent.

Evenimentul de debut al proiectului și vernisajul expoziției Apariția și dezvoltarea Muzeului Național de Istorie a României va avea loc în data de 3.08.2016, orele 13:00 în Cabinetul de Cartografie din Palatul Brukenthal în prezența domnului Ernest Oberlander-Târnoveanu, Directorul General interimar al MNIR.

Detalii:

Expoziția: Apariția și dezvoltarea Muzeului Național de Istorie a României

Locul de desfășurare: Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie

Durata: 3.08 — 4.09.2016

Vernisaj: 3 August, orele 13:00

Curator: dr. Alexandru Nicolaescu

Partener: Muzeul Național de Istorie a României

Expoziția este parte din proiectul: ‘Muzeul Național Brukenthal. 200 de ani de funcționare publică — 2017. Colecții Private și muzee din România’.

Cele 30 de panouri foto-documentare urmăresc evoluția colecțiilor, modul de expunere, publicațiile și cele mai importante bunuri culturale aflate în patrimoniul Muzeului Național de Istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here