Controale în Poiana Brașov, după ce 16 persoane au prezentat o posibilă toxiinfecție alimentară

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor din Brașov, s-au deplasat aseară în Poiana Brașov, la unitatea hotelieră unde 16 persoane, 14 dintre acestea copii, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară.

”A fost desfășurat un control în blocul alimentar, nu am concluzionat a fi probleme majore în această unitate și după o discuție cu antrenorul fetelor, am aflat că fetele au consumat și alte produse într-o unitate din masivul Postăvarul. (…) În restaurantul inițial, de unde s-a pornit suspiciunea de toxiinfecție alimentară, au fost multe persoane care au consumat exact aceleași alimente și nu au avut probleme de sănătate.” A declarat pentru Transilvania News, Comisar Șef, Sorin Susanu, CRPC Brașov. 

Se pare că sportivii s-ar fi îmbolnăvit după ce au consumat alte produse de la un agent economic situat în masivul Postăvarul.

”Astăzi am efectuat un control la această unitate, din masivul Postăvarul, am descoperit numeroase nereguli, în primul rând lipsa probelor alimentare din ziua anterioară, produse expirate, depozitare incorectă, dar și sursa de apă potabilă, deoarece în această unitate alimentarea se face în regim propriu. Există o captare de la un izvor, apa este depozitată într-un rezervor și apoi în interiorul unității. Nu există niciun element de siguranță nici la zona de captare și nici în rezervorul de colectare, oricine ar fi putut arunca gunoaie s-au contamina într-un fel sau altul această apă. Țevile erau degradate și ruginite.” A mai declarat pentru Transilvania News, Comisar Șef, Sorin Susanu, CRPC Brașov. 

Conform reprezentantului CRPC Brașov, agentul economic, verificat în masivul Postăvarul, nu a putut prezenta la data controlului, nici autorizațiile și legalitatea funcționării și nici un buletin de analiză al apei. Specialiștii au prelevat probe pentru analize, iar în zilele următoare se așteaptă și rezultatul acestora. O anchetă este în desfășurare, iar dacă va fi găsit un vinovat, acesta riscă o amendă sau chiar suspendarea activității.

Vă reamintim, aseară, 16 persoane, printre care 14 copii, sportivi, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară, în Poiana Brașov. Mai multe ambulanțe au fost trimise în zonă pentru a le acorda îngrijiri medicale, iar o parte dintre pacienți au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.

CITEȘTE AICI ȘTIREA: UPDATE Brașov: 16 persoane cu posibilă toxiinfecție alimentară! Mai multe ambulanțe solicitate să intervină

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here