UNTOLD 2016: Autoritățile dau asigurări că sunt luate măsuri sporite de securitate

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În ultimele zile, cu foarte puțin timp înainte de Festivalul Untold 2016, au loc, în mediul online, tot mai multe căutări  și speculații despre un posibil ”atentat” sau ”atac terorist” la Cluj Napoca, în perioada evenimentului. Forumurile și rețelele de socializare s-au aglomerat de comentarii și întrebări despre eventualitatea unui posibil astfel de eveniment nefericit.

Sursa: Utilizator Ask.fm
Sursa: Utilizator Ask.fm

Și pe motorul de căutare Google, la tastarea cuvântului ”untold”, apare și ”untold atentat”, ca fiind printre cele mai solicitate informații.

FOTO: Captură Google / 27.07.2016
FOTO: Captură Google / 27.07.2016
FOTO: Captură Google / 27.07.2016

Atât organizatorii Festivalului Untold, cât și autoritățile, liniștesc publicul și dau asigurări că numărul forțelor de ordine și de prim-ajutor, vor fi semnificative, pe perioada evenimentului. În plus, Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, la finalul şedinţei de ieri, a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, faptul că nu există în acest moment, motive de ridicare a nivelului de alertă teroristă.

”În condiţiile multiplicării atentatelor în Europa, şi mă gândesc aici, sigur, la evenimentele tragice din Franţa şi din Germania, a fost prezentată o evaluare a stării de securitate a României din perspectiva riscurilor şi ameninţărilor de natură teroristă.

Am fost asigurat de toate instituțiile statului cu responsabilităţi în materie că nu există, în acest moment, raţiuni care să determine necesitatea ridicării nivelului de alertă teroristă mai sus de unde este acum, la „Albastru-precaut”.” A declarat Președintele României, Klaus Iohannis. 

Conform Ministerului Afacerilor Interne, pentru Festivalul Untold 2016, ce va avea loc la începutul lunii august, s-au dispus măsuri speciale de securitate.

”Precizăm că, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-au dispus măsuri speciale pentru buna desfășurare a festivalului Untold fiind mobilizate resurse umane și logistice suplimentare pentru siguranța cetățenilor și pentru prevenirea oricăror situații de risc. Se va acționa în mod integrat cu forțe din cadrul Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și din cadrul altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.” Conform unui răspuns la solicitarea Transilvania News.

Și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus deja măsuri de înlăturare a potențialelor cauze generatoare de situații de urgență în locurile în care se desfășoară evenimentul cu public numeros.

”IGSU monitorizează și evaluează tipurile de risc aflate în domeniul de competență și asigură răspunsul operativ în cazul apariției unor situații de urgență, fiind în măsură să execute, la nevoie, operațiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor, descarcerare și acordare a primului ajutor medical de urgență.

Pe timpul concertelor, în proximitatea locului de desfășurare vor fi amplasate echipaje cu autospeciale de intervenție care vor acționa, la nevoie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor stări de pericol pentru participanți.

Având în vedere amploarea evenimentului, pe toată durata festivalului, IGSU a dispus suplimentarea resurselor în județul Cluj, cu personal și tehnică din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Bihor, Bistrița-Năsăud și Mureș. De asemenea, la nevoie sunt pregătiți să intervină în sprijinul acestora și alte echipaje de stingere și prim-ajutor medical aparținând inspectoratelor din județele limitrofe.

Evoluția evenimentelor pe timpul desfășurării „Untold Festival” va fi permanent monitorizată prin Centrul Operațional al ISU Cluj, fiind asigurat fluxul informațional cu toate structurile operative din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.” Se arată într-un răspuns primit la solicitarea Transilvania News.

UNTOLD 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scenă vor urca TOP 5 DJ ai lumii, DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE, ARMIN VAN BUUREN, HARDWELL, MARTIN GARRIX, TIESTO alături de alți peste 150 de artiști internaționali de renume, dintre care: AFROJACK, FAITHLESS, PAROV STELAR, W&W, Nervo, Ummet Ozcan, Naughty Boy, Labrinth, Kadebostany, Ummet Ozcan, Tanya Stephens, Skream, Steve Lawler, Damian Lazarus, Lefto, Aquarius Heaven, Highroller, NU, Jacob Groening, Loewenthal, Luca Musto, Pedestrian, Stavroz și Yokoo, Chase and Status DJ Set, Dannic, Dubfire Live: Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre, James Arthur, Jamie Jones, Jeru the Damaja, Kwabs, Lost Frequencies, Mazde, Nahko and Medicine for the People, Netsky DJ Set, Pendulum & Verse DJ Set, Route 94, Rudimental DJ, Sasha, Scooter, Sharam, The Asteroids Galaxy Tour, Y’akoto.

UNTOLD a fost desemnat BEST MAJOR FESTIVAL în cadrul European Festival Awards 2015, eveniment ce a avut loc în Groningen, Olanda. O altă recunoaștere a venit din partea celui mai de seamă reprezentant național al industriei de marketing și comunicare, International Advertising Association Romania (IAA) care a oferit festivalului titlul de Brandul Anului 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here