Brașov: Sute de kilograme de legume și fructe, confiscate de autorități

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În perioada 21-23 iulie a.c.,polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice,împreună cu colegi din cadrul Poliției Municipiului Brașov și inspectori din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov,au organizat și efectuat pe raza municipiului Brașov acțiuni în traficul rutier.

Polițiștii au controlat 48 autovehicule care transportau produse alimentare,pentru verificarea respectării prevederilor Legii 12/1990,privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite,H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor,Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol și Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale,cu privire la existența documentelor legale de proveniență pentru mărfurile transportate.

Polițiștii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale,în valoare totală de 5.620 lei și au confiscat 396 kg. legume-fructe,pentru care persoanele verificate nu dețineau documente justificative.

Polițiștii continuă cercetările față de un administrator al unei societăți comerciale identificat în traficul rutier,sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală,constând în omisiunea înregistrării în evidențele contabile a operațiunilor comerciale cu legume-fructe derulate în perioada 2015-25.07.2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here