Brașov: Medic ortoped, în arest la domiciliu după ce a fost reținut pentru luare de mită

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Medicul ortoped Stoica Marius Ioan, specialist în cadrul Spitalului Județean, a fost reținut pentru luare de mită. Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, în cursul zilei de ieri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul STOICA MARUS-IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”luare de mită”, prev. de art. 289 alin. 1 Cod Penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificările și completările ulterioare.

Medicul a fost reținut miercuri seara, în urma unor percheziții ce au avut loc la spital, dar și în alte localități din județ. În cursul zilei de ieri, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov, iar judecătorul a dispus cercetarea medicului în arest la domiciliu.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, la data de 20.07.2016, ca urmare a pretinderii implicite din data de 18.07.2016 față de o persoană și a celor anterioare față de un pacient, inculpatul STOICA MARUS-IOAN a primit suma de 800 de lei, de la o persoană, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu de medic ortoped în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, relativ la tratamentul efectuat pacientului sus-menționat.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here