Bistrița-Năsăud: Amenzi de peste 156.000 de lei, unor agenți economici și bărbat reținut pentru contrabandă cu alcool

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În perioada 19-20 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi cei ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, au acţionat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în vederea prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, precum şi pentru menţinerea unui climat de legalitate în mediul de afaceri.

Astfel, în urma activităţiilor desfăşurate, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 156.700 de lei, din care 41 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legale privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilegale ilicite, 3 sancţiuni la OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparte de marcat, şi 4 sancţiuni la alte legi. Totodată, au fost confiscate bunuri şi numerar în valoare de 2.083 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma cercetărilor şi verificărilor efectuate poliţişti, aceștia au identificat, pe DJ 154, pe raza localităţii Şieuţ, un bărbat în vârstă de 37 ani din judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism cu care transporta cantitatea de 300 litri de alcool etilic, fără a fi etichetată sau marcată cu timbre şi banderole şi fără a deţine documente de provenienţă.

Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here