Brașov: Festivalul Musica Barcensis continuă la Sânpetru și Bartolomeu în acest weekend

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Al cincilea weekend al festivalului Musica Barcensis ne oferă un recital al unui ansamblu de suflători la Sânpetru, și un concert de orgă, violoncel și voce la Bartolomeu.

Sâmbătă, 23 iulie, de la ora 18.00, Biserica Evanghelică din Sânpetru va găzdui Cvintetul „Cantabile”, deja binecunoscut publicului brașovean, format din suflători ai Filarmonicii Brașov: Ciprian Patriche (flaut), Emin Curtgeafar (oboi), Izsák Jenö (clarinet), Florin Simion (fagot) și Sebastian Botea (corn). Membrii ansamblului vor cânta la toate aceste instrumente, o combinație foarte populară în secolele XVIII-XX, ce reflecta dorința burgheziei de a asculta muzică de cameră selectă și distractivă. Recitalul va conține piese de W. A. Mozart, J. Haydn, J. Ibert și G. Bizet.

Duminică, 24 iulie, de la ora 19.00, Ansamblul „Cantate Domino” va concerta la Biserica Evanghelică din Bartolomeu, avându-i ca interpreți pe Elisa Gunesch (mezzosoprană), Ursula Philippi (orgă) și Kurt Philippi (violoncel). Ansamblul va aborda un repertoriu din secolele XIX-XX, printre care se regăsesc piese de C. Franck, A. Dvořák, C. Saint Saëns, C. Loewe și F. Mendelssohn Bartholdy. Lirismul violoncelului îl face predestinat să umple spațiul sacru, iar orga și vocea vor fi partenerul ideal pentru a reliefa sufletul romantic.

Intrarea la ambele concerte este liberă.

Programul detaliat al concertelor si informații despre artiști și ansamblurile participante în ediția din acest an sunt afișate pe site-ul Fundației Forum ARTE la adresa: http://www.forumarte.ro/musica-barcensis/

Festivalul Musica Barcensis 2016 este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here