Mureș: Două minore, bănuite că ar fi dat foc la o Biserică Ortodoxă! Ce au găsit polițiștii i-a șocat pe preoți

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Două minore sunt bănuite că au produs un incendiu la Biserica Ortodoxă din Lunca Bradului. Conform polițiștilor care anchetează cazul, incidentul ar fi avut loc sâmbătă după-amiaza. Imediat, Poliţia Municipiului Reghin, a fost sesizată de producerea acestui incident. 

Pentru efectuarea cercetărilor, s-a constituit o echipă complexă, formată din poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș – specialişti de investigaţii criminale, ordine publică şi criminalişti.

În urma cercetării la faţa locului s-a constat că, în interiorul locaşului de cult, mai multe obiecte au suferit modificări, respectiv cruci şi o icoană au fost întoarse, o icoană spartă, băncile întoarse cu faţa în jos, iar pe podea se aflau fragmente din hârtie, cu diferite simboluri, pentagrame și înscrisuri cu semnificație antireligioasă. În interiorul altarului au fost aprinse perdele, feţe de masă şi cărţi religioase.

În cursul zilei de ieri, în urma activităților specifice desfășurate de echipa complexă constituită, s-a reușit identificarea a 2 minore de 14 ani din Tg Mureș, faţă de care poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere şi profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult.

Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilit ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here