Hunedoara: Zeci de turiști salvați după ce au rămas blocați în Munții Retezat

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Din cauza alunecărilor de teren înregistrate între localitatea Clopotiva și poiana Pelegii, echipajele de intervenție s-au mobilizat de urgență pentru recuperarea celor 50 de turiști rămași blocați în zona Refugiului Salvamont Bucura, în zona de campare Zănoaga și Gura Zlata, respectiv în zona în Poiana Pelegii.

Solicitarea de ajutor a venit prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, în teren fiind dislocate personal și tehnică de intervenție pentru evacuarea persoanelor în condiții de siguranță și repunerea în funcțiune a drumului de acces.

Militarii acționează împreună cu efective de jandarmi și reprezentanți ai serviciului salvamont pentru remedierea situație în cel mai scurt timp. Astfel, forțele din teren intervin cu 2 buldoexcavatoare, o ambulanță SMURD, o autospecială de intervenție, două microbuze (pentru transportul persoanelor) și o autospecială offroad.

Acțiunile de intervenție sunt coordonate la fața locului de către domnul Inspector șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, care pentru optimizarea misiunilor de răspuns a solicitat sprijinul reprezentanților clubului de OFFROAD din localitatea Orăștie.

Întrucât refacerea drumului județean 685 și redeschiderea traficului auto va necesita acțiuni susținute de reconstrucție, eforturile echipajelor de intervenție vor fi concentrate asupra evacuării persoanelor și amplasării autoturismelor surprinse de alunecările de teren, într-o zonă de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here