Atenționare de călătorie Spania – Menținerea nivelului 4 de alertă – 'risc ridicat'

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei că, urmare a atentatului din 15 iulie 2016, de la Nisa, Franța, ministrul spaniol de interne a anunțat decizia ca pe teritoriul Spaniei să se mențină nivelul 4 de alertă — ‘risc ridicat’ (pe o scară de la 1 la 5), cu adoptarea de măsuri de consolidare a securității la frontierele cu Franța, pe aeroporturi și în zonele turistice.

Această decizie a fost anunțată după ce autoritățile spaniole au convenit unanim că este necesară menținerea acestui nivel de alertă, adoptat în iunie 2015, cu mențiunea că nu există indicii de atentat iminent în Spania. În cooperare cu autoritățile franceze, măsurile de întărire a securității la frontiere (care se aplicau deja și care ar fi urmat să se încheie la 26 iulie 2016) se vor menține până când se va estima necesar. De asemenea, se vor adopta măsuri de întărire a securității în infrastructurile aeroportuare, locurile cu mare afluență de persoane și zonele turistice.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here