ATENTAT TERORIST ÎN FRANȚA: Doi români răniți! MAE pune la dispoziție numere de urgență

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ca urmare a atacului produs în cursul acestei nopți în orașul Nisa, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Franța și Consulatului General la Marsilia, întreprinde în regim de urgență demersurile legale pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii atacului și cetățenia victimelor.

Cele două misiuni au declanșat procedurile consulare specifice în astfel de situații, monitorizează evoluția situației și mențin în permanență legătura cu celulele de criză constituite de autoritățile franceze. Suplimentar, o echipă consulară din cadrul Consulatului General la Marsilia se deplasează de urgență la fața locului pentru a oferi asistența consulara necesară.

Totodată, conform ultimelor informații disponibile, printre victimele rănite și spitalizate se află 2 cetățeni români.

O echipă consulară a oficiului consular român de la Marsilia s-a deplasat în cursul nopții la Nisa și este în legătura cu rudele persoanelor rănite.

Cetățenii români precum și rudele acestora au la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center 24/24, precum și linia verde activată de autoritățile franceze: +33 493722222.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în noaptea de 14 iulie 2016 la Nisa, Franța, în timpul sărbătorii Zilei Naționale, soldat cu pierderi de vieți omenești și numeroși răniți.

În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor victimelor acestui act de o violență incalificabilă și exprimă întreaga solidaritate cu poporul francez greu încercat.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului și reafirmă necesitatea concentrării și intensificării eforturilor internaționale în combaterea oricăror forme de terorism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here