8.000 de litri de combustibil, sustras din vagoane cisternă! 5 persoane arestate de poliție

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În urma unei acţiuni de prindere în flagrant şi a unor percheziţii efectuate în Constanţa,  poliţiştii de la transporturi au ridicat peste 700 l. de produse petroliere şi peste 2.000 de euro de la persoane bănuite că ar fi sustras aproape 8.000 l. de combustil din vagoane – cisternă. / 5 persoane au fost arestate.

La data de 12 iulie a.c., poliţiştii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române,  au depistat, în flagrant delict, 3 persoane, în timp ce sustrăgeau 1.570 de litri de motorină din vagonul – cisternă al unui tren de marfă, oprit în staţia de cale ferată Dorobanţu, din judeţul Constanţa.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi fost sprijiniţi de 2 agenţi ai unei firme de pază, care le-ar fi facilitat accesul în zona unde se afla combustibilul.

În urma extinderii investigaţiilor, a rezultat că, în cursul lunii iulie, noaptea, bărbaţii ar mai fi sustras, din vagoane de marfă staționate, 1.600 de litri de benzină și 4.750 de litri de motorină, cauzând un prejudiciu de 39.000 de lei.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, la data de 13 iulie a.c., poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicaţi 570 de litri de motorină, 150 de litri de benzină şi saci cu cereale, pentru care nu s-au putut prezenta acte de provenienţă. Au mai fost indisponibilizaţi 2.150 de euro.

La data de 14 iulie a.c., faţă de cei 3 bărbaţi bănuiţi de comiterea furturilor, precum şi faţă de cei 2 agenţi de pază s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, instanţa a dispus arestarea preventivă a celor în cauză, pentru 30 de zile.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here