Proteste extreme la Penitenciarul Bistrița! Un bărbat a încercat să se sinucidă

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Proteste extreme la penitenciarul Bistrița, un bărbat ar fi încercat să se sinucidă în cursul nopții, iar 133 de deținuți au refuzat hrana.

A fost o noapte agitată pentru deținuți, dar mai ales pentru gardienii Penitenciarului Bistrița. 133 de deținuți au refuzat hrana, iar la miezul nopții, un deținut fost prezentat la cabinetul medical al penitenciarului, existând suspiciunea de tentativă de suicid prin spânzurare.

S-au acordat îngrijirile medicale de urgență și s-a apelat serviciul 112, respectiv Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița — Năsăud. Ulterior, deținutul a fost transportat la UPU Bistrița pentru investigațiile de specialitate.

În acest moment, deținutul se află în unitate, starea de sănătate a acestuia fiind stabilă. A fost anunțată familia deținutului și judecătorul de supraveghere, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița. Deținutul are 31 ani și este originar din județul Cluj, fiind condamnat pentru furt calificat.

Spre dimineață, la ora 3.40, ultimii 2 deținuți care protestau pe acoperiș au abandonat forma de protest și au intrat în camerele cazare, fără manifestări violente.

Administrația unității monitorizează îndeaproape situația, fiind  în dialog permanent cu deținuții, încercând  identificarea soluțiilor care să răspundă problemelor semnalate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here