CLUJ: Transylvania History Days, în perioada 29-31 iulie

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Centrul pentru Dialog European și Diplomație Culturală, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, organizează în perioada 29-31 iulie cea de-a treia ediție a Festivalului Transylvania History Days, care va avea loc pe malurile Someșului, la vest de podul Garibaldi.

Transylvania History Days este un festival de reconstituire istorică, al cărui scop este acela de a face istoria mai atractivă și mai accesibilă publicului larg. Timp de trei zile, membrii trupelor de reconstituire istorică implicate în festival vor readuce la viață lupte, meșteșuguri și obiceiuri de viață cotidiană, din Antichitate, Evul Mediu și Primul Război Mondial. cu arcul, ateliere de fierărie, broderie și croitorie sunt doar câteva din ateliere interactive organizate de trupele de reenactment împreună cu publicul.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Istorie și Filosofie, Casa Municipală de Cultură Cluj-Napoca, UN Youth Association of Romania — Cluj Branch, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Domeniul Arcașilor, Asociația Create.Act.Enjoy și Casa de Cultură a Studenților.

Organizatorii evenimentului vă invită pe toți să călătoriți în timp să cunoașteți soldații romanii, gladiatori, cavaleri medievali și domnițe, până la soldații Primului Război Mondial.

Link facebook: https://www.facebook.com/events/1043136975777815/

Inițiatorul proiectului, Centrul DEDiC, este o organizație neguvernamentală non-profit independentă, înființată în 2012, care are ca scop principal contribuția la dezvoltarea dialogului cultural, european, a valorilor comunitare și a diplomației culturale. Printre proiectele Centrului se numără Festivalul Transylvania History Days, serile de film european CINECULT și dezbaterile ‘Talks for Change’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here