Hunedoara: Cu 27,14% mai multe intervenții de urgență, față de primele 6 luni din 2015

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În primele șase luni ale acestui an au fost înregistrate cu 27,14% mai multe intervenții de urgență față de aceeași perioadă a anului trecut.

Dacă în semestrul I al anului 2015 structurile ISU Hunedoara interveneau în medie la un număr de 35 situații de urgență pe zi, în aceeași perioadă a anului 2016 numărul intervențiilor a crescut la 44 intervenții / zi.

Din punct de vedere statistic, în primul semestru al anului 2016, la fiecare 30 de minute, structurile ISU Hunedoara au intervenit in sprijinul populației fie că au fost solicitați pentru urgențe medicale, acțiuni pentru protecția comunității, incendii s-au asistență de persoane.

În urma analizei statistice s-a constatat menținerea numărului de alarme false aproximativ la același nivel cu semestrul I al anului 2015 când se înregistrau un număr de 300 alarme false/deplasări fără intervenție.

În ceea ce privește intervențiile la incendii, în primele 6 luni ale anului 2016, pe teritoriul județului Hunedoara au fost înregistrate 173 incendii în scădere cu 7,49% față de aceeași perioadă a anului trecut, asfel valoarea bunurilor protejate ridicându-se la suma de 19.509.300 lei. Din totalul de 173 incendii, 118(68,20%) s-au produs la locuințe și anexe gospodărești, 9(5,20%) la instituții publice, 10(5,78%) în industrie și 36(20,8%) în alte domenii. Incendiile manifestate la nivelul județului și-au pus amprenta și asupra vieților omenești, astfel înregistrându-se 15 persoane rănite și 2 persoane decedate.

Primul semestru al anului 2016 a fost caracterizat prin prisma inundațiilor și a fenomenelor meteo periculoase înregistrându-se 618 astfel de situații. Acest fapt a dus la scăderea semnificativă a incendiilor de vegetație uscată, cu 59,94% față de aceeași perioadă a anului 2015. Inundațiile și fenomenele meteo periculoase, manifestate în deosebi pe raza localităților Petroșani, Hațeg, Crișcior, Cristur, Peștișu Mare și Peștișu Mic au pus la grea încercare personalul din cadrul ISU Hunedoara care a intervenit în sprijinul populației zi și noapte, fără întrerupere, până la înlăturarea tuturor efectelor negative generate de acestea.

Analiza efectuată la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a avut ca scop principal evidențierea necesităților de protecție a populației la nivelul județului din punct de vedere al situațiilor de urgență precum și stabilirea direcțiilor de acțiune ale ISU Hunedoara pentru perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here