Sălaj: Zeci de premise de conducere reținute de polițiști

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În perioada 4 – 8 iulie a.c., poliţiştii au acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

La acțiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

În urma activităților, au fost constatate 85 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 15 persoane au fost prinse în flagrant. Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 56 de persoane.

Poliţiştii au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, opt pentru fapte de natură economică şi 58 pentru fapte de altă natură.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 879 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care două pentru consum de alcool, 251 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 626 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 35 de permise de conducere, dintre care trei pentru consum de alcool și 12 pentru viteză au retras 14 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here