Culturi de CANABIS descoperite de polițiști la Harghita

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În urma unor percheziții ce au avut loc în dimineața zilei de 8 iulie, 4 dintre acestea pe raza comunei Tulgheș și 1 pe raza oraşului Borsec, polițiștii din Harghita au descoperit 5 culturi outdoor de canabis, constituite din 68 de plante, cu dimensiuni cuprinse între 10 şi 115 cm, unele dintre ele ajunse la maturitate. Perchezițiile au fost efectuate la imobile deținute/utilizate de către 4 inculpați, bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 21 şi 41 de ani.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării și 12 coarne de cerb, deținute ilegal, urmând a se dispune sancțiuni contravenționale conform Legii 406/2006.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că persoanele în cauză erau implicate în traficul și consumul ilicit de droguri încă din anul 2015, comercializând pe raza județului Harghita droguri sub formă de canabis în schimbul unor sume cuprinse între 40 şi 60 de lei/gram, fiind identificate până în prezent 7 persoane care se aprovizionau de la aceștia cu droguri.

Plantele descoperite cu ocazia acțiunii au fost înaintate Laboratorului de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul B.C.C.O.  Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Se efectuează cercetări, de către procurorul  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, față de patru persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de ”Constituirea unui grup infracțional organizat” (1-5 ani), „Cultivare și trafic de droguri de risc, fără drept” (2-7 ani) și „Deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu”(3 luni-2 ani), care inițial a dispus față de primii doi măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, ulterior dispunând față de aceștia măsura controlului judiciar, ceilalți doi fiind cercetați în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here