Red Bull Romaniacs Sibiu 2016: Gata de start în cel mai dur prolog din seria mondială de hard-enduro

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Mâine, 12 aprilie, de la ora 17:00 , în centrul Sibiului se va da lupta pentru startul în prima zi de off-road a Red Bull Romaniacs 2016. Pentru a 12-a oară Bd-ul Coposu a fost transformat într-o galerie ce găzduiește opere de artă neconvențională. 14 obstacole au fost gândite pentru a crea un spectacol cât mai antrenant pentru fanii care vin să vadă ce pot face cei mai buni piloți de hard enduro de pe Glob.

FOTO: Transilvania News
FOTO: Transilvania News

Riderii categoriei Gold (cel mai dificil traseu din raliu) au avut astăzi o sesiune de ”încălzire” pe o parte dintre obstacole și au făcut cunoștință cu opere urbane precum ”Jarvis finish masterpice”, ”Alcatraz”, ”You love your bike”, sau ”Tziky-Tzaky and Rock&Roll”. Surpriza a fost să vadă că în ”Tziky-Tzaky” nu se află doar tone de piatră și bușteni ci și noul Ford Ranger. Tema aleasă în acest de Andy Fazekas și echipa sa a fost pivotarea pe roata spate. Vor fi multe schimbări de direcție și multe elemente de echilibru. Pentru creațiile din centru Sibiului au fost folosite 160 de tone de piatră, 150 de tone bușteni, lanțuri, containere, etc.

Aventura urbană va începe cu sesiunile de calificări, prima fiind programată la ora 08:30, finalele urmând să înceapă la ora 17:00. În finală se vor califica primii 35 de rideri de la fiecare categorie, Gold, Silver și Bronze iar primii care intră în scenă vor fi concurenții de la clasa Bronze. Lupta se dă pentru un loc cât mai bun la startul în prima zi de off-road, rezultatul Prologului fiind în aceeași măsură strategie cât și un test de anduranță.

Jonny Walker, câștigătorul din 2015, Graham Jarvis și Alfredo Gomez sunt văzuți ca favoriții la podiumul general al acestei ediții, așa că nu va fi o surpriză dacă la Prolog îi vor lăsa pe ceilalți să se afirme. În 2014, Paul Bolton a fost cel mai rapid în showul urban, iar britanicul speră să repete isprava. Billy Bolt și Manuel Lettenbichler sunt speranțele enduroului extrem și amândoi ar putea să ofere o surpriză mâine.

Zsolt Varga este cel mai tânăr rider român care ia startul la clasa Gold a Red Bull Romaniacs și la cei 20 de ani nu își dorește altceva decât să ajungă la finișul de pe Gușterița (sâmbătă, începând cu ora 11:30), așa că mâine va fi destul de prudent.

Emanuel Gyenes, singurul rider care a luat startul la toate cele 12 ediții ale celui mai dificil raliu hard enduro din lume speră să revină pe podium. Mani concurează la clasa Silver, unde are deja podiumuri și targetul său în acest an este să termine pe podium. Va fi însă destul de dificil având în vedere că riderul sătmărean se axează pe rally-raid și își dedică aproape toate sesiunile de antrenament acestui sport.

Iată ce spun o parte dintre rideri înainte de startul ediției 2016:

Jonny Walker (#1, KTM, Marea Britanie): „Abia aștept Red Bull Romaniacs, acesta va fi de departe cel mai dur an pentru mine. Am avut o pauză de 10 săptămâni după ce mi-am rupt piciorul și din acest motiv nu m-am putut antrena decât patru săptămâni, dar voi da totul pentru a câștiga a treia oară.”

Alfredo Gomez (#3, KTM, Spania): „Sunt nerăbdător să înceapă această ediție a Red Bull Romaniacs. M-am antrenat mult cu GPS-ul, am muncit mult cu motocicleta și cred că suntem competitivi și putem face o cursă bună. Am un mecanic nou și consider că facem o echipă bună.”

Billy Bolt (#30, Marea Britanie): „La fel ca în cazul cursei de la Erzberg este vorba de acumulare de experiență, să învăț evenimentele pentru viitor reprezintă principalul obiectiv. Dacă putem obține un rezultat bun, atunci acesta va fi un bonus. Realist vorbind, din punct de vedere logistic, Red Bull Romaniacs îi favorizează pe cei care au deja experiență în această cursă, așa că în primele zile voi privi și voi învăța, apoi vom vedea ce se va întâmpla. Trebuie să fim precauți pentru că avem buget limitat și prioritatea este să terminăm și să construim o bază pentru viitor. Mă aștept să învăț multe, să fac câteva greșeli, dar voi arăta încă o dată că am capacitatea să concurez cu cei mai buni!”

Zsolt Varga (#26, România): „De când merg cu motorul, visul meu a fost să concurez la clasa Gold a Red Bull Romaniacs, iar acum mă simt pregătit să concurez la această clasă. În 2009 am fost prima dată la Romaniacs ca spectator și încă de atunci visul meu a fost să concurez alături de cei mai buni. În primul rând, vreau să ajung la finiş pentru că este un concurs foarte greu, lung și solicitant.”

Ervin Kovacs (#25, România): „Revin la Red Bull Romaniacs după o pauză de trei ani și trebuie să recunosc că am emoții pentru că este greu să revii după atâta timp. Mă bucur că pot să concurez iar, însă nu mai am aceleași așteptări. Nivelul competiției este mult mai ridicat, iar încheietura mâinii mele drepte nu este recuperată 100%. După două-trei ore pe motocicletă începe să simt dureri, dar sunt hotărât să ajung la finiș chiar dacă nu voi rula în ritmul pe care mi-l doresc.”

FOTO: Transilvania News
FOTO: Transilvania News

Restricții de trafic în zona bd. Coposu

Marți, 12 iulie (ora 6) – miercuri, 13 iulie (ora 6) – bulevardul Corneliu Coposu (inclusiv parcarea de sub zid, de la Sala Thalia la fântâna arteziană) va fi închis traficului între sensul giratoriu de la intersecția cu strada Constituției până în Piața Unirii.

Marţi 12 iulie, între orele 8 – 22, strada Gimnasticii va fi închisă traficului, aceasta urmând să fie utilizată ca rută de întoarcere pentru concurenții care merg spre start.

Ca rute ocolitoare, șoferii pot utiliza strada Andrei Șaguna și respectiv bulevardul Vasile Milea pentru traficul din zona Pieței Unirii și respectiv străzile Constituției, Herman Oberth și Bâlea pentru zona dinspre Spitalul Județean.

Enduro for Romania

La ediția din acest an a Red Bull Romaniacs, în cadrul proiectului ”Enduro for Romania”, se va organiza un târg de echipament și suveniruri din lumea enduroului extrem. Fondurile strânse vor fi donate către secțiile de neonatologie și nou-născuți prematuri ale Spitalul Clinic Județean Sibiu. Aceste fonduri vor contribui la achiziția a două aparate de screening pentru detectarea precoce a malformațiilor congenitale de cord. Târgul caritabil va fi organizat în zona de acces către prolog din direcția hotelului Ramada, în apropierea parcării Teatrului Radu Stanca.

FOTO: Transilvania News
FOTO: Transilvania News
FOTO: Transilvania News
FOTO: Transilvania News
FOTO: Transilvania News
FOTO: Transilvania News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here