Alba: Locuri fruntașe pentru militarii Batalionului 136 Geniu ”Apulum”

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În perioada 04-08.07.2016, Batalionul 53 Geniu ‘Tisa’ din garnizoana Satu Mare a fost gazda desfășurării competiției ‘SUBOFIȚERUL / SOLDATUL ANULUI’, ediția 2016, etapa pe Brigada 10 Geniu Dunărea de Jos.

Militarii înscriși la această competiție au parcurs probe teoretice și practice, constând în cunoașterea noțiunilor de pregătire militară generală, evaluarea competențelor la limba engleză, trageri cu armamentul de infanterie, demonstrarea abilităților și deprinderilor în disciplinele Geniu, Apărare C.B.R.N., Comunicații, Topografie Militară, Instrucție Sanitară, Instrucție de Front și pregătire fizică.

Batalionul 136 Geniu ‘Apulum’ a obtinut locul I la ambele categorii, astfel:

La categoria ‘Subofițerul anului’: — Sg. Maj. Toma Valentin;

La categoria ‘Soldatul/gradatul anului’: — Caporal III Laslo Adrian Alin.

Militarii noștri s-au calificat în etapa următoare, care va fi organizată de Statul Major al Forțelor Terestre în toamna acestui an.

În cadrul festivității de premiere, comandantul Batalionului 53 Geniu , locotenent colonel Brok Ludovic, i-a felicitat pe competitori pentru rezultatele obținute, modul de comportare și efortul depus, urându-le mult succes în desfășurarea competiției din etapele următoare.

* * *

În perioada 04.07-07.07.2016, s-a desfășurat competiția aplicativ militară ‘ROZA CERCETAȘILOR’, în zona Cabana Colibița din Munții Bârgăului, etapa pe Brigada 10 Geniu ‘Dunărea de Jos’, în care echipa de cercetași a Batalionului 136 Geniu a avut ocazia să-și demonstreze calitățile specifice în cele două probe de patrulă pe distanța de 25 km și ștafetă 4 km.

Alături de militarii noștri au concurat loturi aparținând Companiei 102 Cercetare din Brigada 10 Geniu din Brăila, Batalionului 3 Geniu din Buzău, Batalionului 72 Geniu din Brăila, Batalionului 52 Geniu din Satu Mare și Batalionului Nave Treceri Fruviale din Brăila.

La finalul competiției, lotul Batalionului 136 Geniu s-a clasat pe locul III, locurile I și II fiind ocupate de către Compania 102 Cercetare și Batalionul 3 Geniu.

Îi felicităm pe camarazii noștri și le urăm succes în etapele următoare ale competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here