Mureş: Sirenele vor suna în tot judeţul! Exerciţiu de alarmare în situaţii de urgenţă

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Luni, 11 iulie 2016, în intervalul orar 10.00 – 11.00, în județul Mureș, se va desfășura un EXERCIŢIU DE TESTARE A SISTEMULUI DE ALARMARE ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ LA NIVEL JUDEȚEAN. Acesta presupune verificarea funcționării sirenelor de alarmare prin acționare locală și centralizată (unde este posibil) și vor fi desfășurate de către structura cu atribuții privind situațiile de urgență de la nivelul unităților administrativ teritoriale.

Semnalul introdus va fi ALARMĂ AERIANĂ care constă în 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele și anunţă populația despre producerea, imediată, a unui atac aerian.

Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii județului NU trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.

Precizăm faptul că orice semnal de alarmare în situaţii de urgentă difuzat, în afara celui din data de 11.07.2016, din intervalul orar 10.00 – 11.00, trebuie tratat ca fiind unul real.

Scopul acestui exercițiu este de a informa populația asupra importanței cunoașterii semnalelor de alarmare specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here