Bistrița-Năsăud: Salvați de jandarmi după ce s-au răsturnat cu barca din cauza vântului

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O patrulă de ordine și siguranță publică a Jandarmeriei Montane Piatra Fîntînele, care se afla într-o acțiune de patrulare în zona Lacului Colibița a observat o barcă cu vele, tip catamaran, ce plutea pe luciul apei.

Având în vedere intensificările puternice ale vântului din acel moment al zilei, barca a fost răsturnată. Nefiind foarte aproape, jandarmii au urmărit cu binoclul care este situația și au observat două persoane căzute în apă. Imediat, jandarmii s-au deplasat la una din locațiile de cazare de pe malul lacului de unde au solicitat sprijin privind salvarea celor în cauză.

Având la îndemână o ambarcațiune rapidă condusă de o persoană calificată și pusă la dispoziție de complexul hotelier și de agrement aflat pe marginea lacului, jandarmii au pornit către barca răsurnată de vânt.

La fața locului au fost găsiți doi bărbați, de 70 respectiv 42 de ani. Aceștia se aflau în stare de panică, nu purtau veste de salvare și se sprijineau de catamaranul răsturnat. În acea zonă apa lacului are aproximativ 50 m adâncime.

După ce au fost recuperați din apele lacului, acestora li s-au oferit pături pentru a se încălzi și au fost transportați către mal. Din fericire cele două victime s-au ales doar cu o sperietură, nefiind nevoie de intervenția medicilor.

Cei doi bărbați sunt din Bistrița și se aflau la Colibița pentru a petrece timpul liber alături de prieteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here