Bistrița-Năsăud: Poluare accidentală pe râul Roșua! Autoritățile monitorizează situația

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Aseară, în jurul orei 16.35, dispeceratul ISU Bistriţa – Năsăud a fost informat despre producerea unui eveniment de poluare la Centrul de Management a Deșeurilor Tărpiu, cu posibil impact asupra Văi Roşua.

La faţa locului, s-a deplasat Grupa de Suport Tehnic a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ( președinte, vicepreședinte, SGA Bistriţa – Năsăud (GRA + Laborator), Garda de Mediu Bistrița – Năsăud şi un ofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistriţa”) pentru a verifica cele sesizate şi pentru a preleva probe de apă.

Concomitent, în zonă s-a intervenit prin pomparea unei părţi a levigatului înapoi în rampa de deșeuri, realizându-se un baraj de pământ şi o groapă în scopul devierii levigatului, pentru a nu ajunge în canalul perimetral. De asemenea, s-a preluat o parte din levigat cu vidanjele.

Cu toate acestea, în jurul orei 17.45, unda de poluare a intrat în râul Roşua. În continuare, a fost anunțat postul hidrometric Şintereag pentru a monitoriza unda de poluare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență, prin instituțiile abilitate, monitorizează în permanență situaţia din teren şi acționează pentru înlăturarea efectelor poluării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here