Vernisajul expoziției de fotografii ,,Regele Mihai. O copilărie fericită", la Muzeul Județean de Istorie Brașov

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Muzeul Județean de Istorie Brașov, Asociația România Culturală și Institutul Cultural Român vă invită la vernisajul expoziției de fotografii ,,Regele Mihai. O copilărie fericită”.

            Evenimentul se va desfășura mâine, 8 iulie 2016, ora 12, la Casa Sfatului.

            La vernisajul de la Brașov participă în calitate de invitat de onoare, doamna Georgeta Filitti, specialist în istoria modernă şi contemporană a României, personalitate culturală decorată de Majestatea Sa, Regele Mihai I, cu Medalia ,,Crucea Casei Regale a României” .

            Expoziția este organizată de Asociația România Culturală, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Teatrul Național București, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național Peleș, Muzeul Țării Făgărașului „Valter Literat”, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Muzeul Județean de Istorie Brașov.

            Organizatorul expoziției este Beatrice Todireanu (Texte foto istorice: Nicolae Pepene).

            Până în prezent, expoziția a mai fost prezentată numai la Teatrul Național București.

            În sala de expoziții temporare din Casa Sfatului vor fi expuse 40 de panouri fotografice cu imagini din timpul copilăriei Regelui Mihai. Fotografiile provin din colecția Familiei Regale a României, colecția Academiei Române și colecția „Luiza Berman”. Expoziția este itinerată în țară și străinătate și va putea fi vizitată la Brașov în perioada 8 iulie – 6 august 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here