Mureș: Peste 200 de taximetriști verificați într-un dosar de evaziune fiscală

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Astăzi, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat verificări la o societate cu obiect de activitate transport public de persoane, într-un dosar de evaziune fiscală.

La data de 7 iulie a.c., 40 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, împreună cu poliţişti de investigaţii criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au verificat, într-un dosar de evaziune fiscală, peste 200 de taximetrişti angajaţi ai unei societăţi, care îşi desfăşurau activitatea pe 123 de autovehicule.

Reprezentanţii societăţi de transport sunt bănuiţi de faptul că, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, din luna ianuarie 2010 şi până în prezent, ar fi angajat mai multe persoane, iar în contractele individuale de muncă încheiate se atesta faptul că acestea ar fi prestat servicii de taximetrie 2 ore pe zi, deşi în realitate ar fi prestat circa 8 ore zilnic.

De asemenea, societatea ar fi condiţionat derularea de activităţi de taximetrie, de către unii angajaţi, de transcrierea fictivă a autovehiculelor acestora în proprietatea societăţii, pentru ca toate cheltuielile, efectuate cu piesele auto, consumabilele şi combustibilul necesar şi achitate în fapt de către taximetriști, să fie înregistrate în contabilitatea societăţii, pentru scăderea taxelor şi impozitelor datorate.

De asemenea, taximetriștii ar fi achitat societăţii o taxă de 100 lei pe zi pentru fiecare autovehicul, rezultând încasări de aproximativ 12.300 lei pe zi, care nu s-ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii.

O altă metodă identificată de poliţişti şi folosită pentru sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale constă în transmiterea de către taximetrişti a unor impulsuri electrice în casele electronice fiscale de pe taxiuri, impulsuri ce anulează valoarea reală a contravalorii curselor efectuate.

Prejudiciul estimat în urma acestor fapte se ridică la câteva milioane de lei, urmând ca valoarea exactă a prejudiciului să se stabilească ulterior.

În urma verificărilor, au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, fiind conduse la audieri peste 80 de persoane.

Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și s-a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here