Caravana SMURD de instruire a populației va ajunge în 20 localități! Startul se dă la Cluj-Napoca

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Caravana SMURD ‘Fii pregătit’, de instruire a populației pentru a face față situațiilor de urgență, va ajunge în 20 de localități din toată țara în perioada 8 iulie — 30 septembrie 2016. Proiectul este inițiat de Fundația pentru SMURD și derulat cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Valoarea totală a investiției este de peste 523.000 de euro, din care contribuția Fundației Vodafone România este de 400.000 de euro, restul sumei fiind asigurat de Fundația pentru SMURD.

Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

‘Există situații limită, când avem la dispoziție câteva secunde pentru a lua decizii. În acele momente viteza de reacție și soluțiile alese pot salva vieți. Fie că vorbim de incendii, inundații, cutremure sau accidente, avem șanse mult mai mari să facem față dezastrelor dacă suntem instruiți. Este motivul pentru care am ales să ne implicăm în programe care învață populația cum să reacționeze în situații dificile’, a spus Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

‘Dezastrele afectează toate segmentele de populație, dar nu pe toată lumea în mod egal. UNICEF estimează că în jur de 50-60 la sută dintre cei afectați de un dezastru sunt copii. Este important ca această campanie să se adreseze în principal copiilor, deoarece aceștia își pot influența în mod pozitiv părinții prin ceea ce învață. Studiile au arătat că un copil care a trecut printr-un astfel de program educativ este mai puțin afectat în cazul în care trăiește pe viu un dezastru’, a declarat dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD.

Caravana ‘Fii pregătit’ va pleca din Cluj Napoca și va parcurge întreaga țară, oprindu-se atât în marile orașe, cât și în zonele rurale. Cursurile oferite în fiecare localitate vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, alunecări de teren, incendii etc. — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Participanții vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar cursul va conține și o parte practică interactivă, în care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către un paramedic SMURD, precum și demonstrații de stingere a incendiilor.

Cursurile de instruire medicală se adresează atât populației, cât și profesioniștilor din cadrul sistemului de urgență și sunt susținute de formatori specializați, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Detalii despre calendarul caravanei și formularul de înscriere pentru participarea la cursuri pot fi găsite atât pe site-ul http://fundatiapentrusmurd.ro/, cât și în aplicația Departamentul pentru Situații de Urgență disponibilă în Apple Store și Google Play.

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.

În cei 18 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat aproape 1.000 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere.

Mai multe detalii despre programele fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundația pentru SMURD este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 2006, ca persoană juridică privată, non-profit, apolitică, independentă de orice altă instituție sau persoană, română sau străină, care susține, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

Misiunea Fundației pentru SMURD este să contribuie la îmbunătățirea vieții persoanelor care locuiesc și muncesc în România, prin sprijinirea dezvoltării sistemului integrat medical și tehnic de urgență și prim ajutor.

Fundația pentru SMURD funcționează în mod independent, fără să obțină profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistență medicală, tehnică de urgență și prim ajutor puternic prin intermediul unor parteneriate durabile între instituțiile abilitate, cum ar fi, dar fără a se limita la, Ministerul Administrației și Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Unitatea Specială de Aviație, Ministerul Sănătății, administrațiile publice locale și alte companii și organisme responsabile și dornice să se implice în acest sens.

În vederea atingerii scopurilor care au stat la baza înființării sale, Fundația pentru SMURD a derulat și derulează diferite proiecte, finanțate exclusiv din fonduri provenite din campaniile anuale ‘2% pentru SMURD’ și din donații și sponsorizări ale unor companii care își desfășoară activitatea în România.

Proiectele Fundației pentru SMURD de la începutul campaniei 2%, în 2006/2007, destinate integral dezvoltării acestui sistem, în colaborare cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație depășesc suma de 20.000.000 de lei.

Informații detaliate legate de activitatea fundației se regăsesc pe pagina de internet www.fundatiapentrusmurd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here