Andrei Nechita – prima victorie de etapă a unui român în Turul Ciclist al Sibiului

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

La capătul prologului desfășurat pe străduțele din centrul istoric al Sibiului, Andrei Nechita a adus miercuri seara prima victorie de etapă a unui român în Turul Ciclist al Sibiului. Cinci ani au avut de așteptat cicliștii români pentru a-și adjudeca o victorie în această competiție internațională a cărei ștachetă calitativă s-a ridicat tot mai sus de la an la an.

Nechita (membru al Naționalei României) a străbătut traseul în 3:25.77 și l-a învins pe italianul Giacomo Berlato (de la Vini Fantini-Nippo), fiind mai rapid decât acesta cu 2 secunde. Podiumul a fost întregit de Adrian Kurek (de la CCC Sprandi Polkowice).

Traseul Prologului s-a desfășurat, conform tradiției, pe straduțele și prin piețele din centrul vechi al Sibiului, pe o distanță de 2,2 km. Un parcurs scurt, dar extrem de tehnic, care solicită la maxim îndemânarea cicliștilor în negocierea celor peste 20 de viraje în unghi drept și mai ales în trecerea pe cele patru tipuri de pavaj (asfalt, plăci de granit, piatră cubică și piatră de râu).

Cursa a fost deschisă de Chris Butler de laechipa israeliană Cycling Academy, însă un timp cu adevărat bun (3:28.85) a fost înregistrat doar când a venit rândul lui Dennis Bakker (Parkhotel Valkenburg). Acesta însă a fost nevoit să-i cedeze locul de lider lui George Harper (de la ONE Pro Cycling). Pe rând s-au succedat la conducerea prologului Iuri Filosi (de la Vini Fantini), apoi Adrian Kurek (de la CCC), care a fost învins în ultima treime a Prologului de Giacomo Berlato.

Publicul aștepta o victorie a lui Eduard Grosu (Vini Fantini), însă acesta a înregistrat un timp cu două secunde mai slab decât al lui Berlato. Dezamăgirea publicului nu a durat mult, deoarece Andrei Nechita a înregistrat timpul de 3:25.77 și și-a asigurat victoria.

După această victorie, Andrei Nechita a preluat tricoul galben în clasamentul general și în același timp tricoul roșu al celui mai bun român, care însă este purtat în a doua etapă de Eduard Grosu. Nechita s-a declarat extrem de bucuros de victorie: “Sunt fericit că am învins astăzi, în mod oarecum surprinzător fiindcă, din cauza problemelor de sănătate, nu am putut să mă antrenez cât aș fi vrut.  Însă astăzi am fost în formă și am simțit că publicul a fost alături de mine”.

Tricoul portocaliu al celui mai bun tânăr ciclist va fi purtat de neozeelandezul Hayden McCormick de la procontinentala britanică One Pro Cycling Team.

Podiumul etapei Prolog

1  Andrei Nechita (ROU) – Echipa Națională a RomanieiSub 23 ani – 03:25.77

2  Giacomo Berlato (ITA) – Nippo-Vini Fantini – 3:27:27

3  Adrian Kurek (POL) – CCC Sprandi Polkowice – 3:27:53

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here