18 cetățeni străini au fost depistați la muncă ilegală în județul Brașov

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță în rândul comunității noastre, polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări — Serviciul pentru Imigrări al județului Brașov au efectuat, în data de 5 iulie 2016, o acțiune în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Brașov și inspectori de muncă din cadrul ITM Brașov pe linia combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

În cadrul acțiunii au fost depistați 18 cetățeni străini, opt bărbați și 10 femei, care desfășurau activități lucrative fără forme legale la o societate comercială din Brașov. Persoanele, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, sunt originare din Republica Moldova.

Străinii au intrat legal pe teritoriul României, cu pașapoarte biometrice, document care le permite o ședere pe teritoriul țării de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de ședere, fără a avea drept de muncă.

De asemenea, societatea comercială nu a solicitat pentru cetățenii moldoveni avize de muncă sau de detașare, încălcând astfel prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Urmare a celor constatate, față de societatea comercială au fost desfășurate activități în vederea constatării infracțiunii prevăzute de art.264 (al) 4 din Legea 53/2003 — Codul Muncii privind ‘ …primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, indiferent de cetățenia acestora, fără încheierea unui contract de muncă ‘.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acțiuni privind combaterea muncii ilegale a străinilor, atrăgând atenția cetățenilor străini și angajatorilor, să acorde interes reglementării legale a angajării pe teritoriul României

Acțiunile desfășurate de către polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în țara noastră a străinilor și combaterea migrației și muncii ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here