Programul 'Euro 200' pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor și studenților, continuă și în 2016

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro și este destinat achiziției de calculatoare.

Culoarea bonului valoric din acest an va fi verde deschis. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea fundalului și seria bonului valoric sunt modificate prin Hotărâre de Guvern.

Distribuirea bonurilor pentru achiziționarea de calculatoare are termen-limită data de 30 iulie, iar achiziția propriu-zisă se va putea face până la 31 august.

Bugetul alocat de Ministerul Educației și Cercetării științifice pentru derularea ‘Euro 200’ în anul 2016 este de 15 milioane de lei, pentru un număr total de 12.024 de beneficiari (elevi și studenți).

Informații suplimentare

Programul ‘Euro 200’ se derulează începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziționării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competențe în utilizarea mijloacelor IT & C.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăși valoarea computerului achiziționat.

Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.

În cei 11 ani de aplicare a programului ‘Euro 200’ au beneficiat de sprijin pentru achiziția de computere 293.373 de elevi și studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here