Hunedoara: Înșelați în toiul nopții de 17.000 de lei, prin metoda accidentul!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Azi noapte, la ora 03:49, Poliţia Oraşului Simeria a fost sesizată de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Vulcan, cu privire la faptul că, în cursul nopții, la solicitarea telefonică (de pe un număr privat) a unei persoane care s-a prezentat că a fi „avocat la Baroul Hunedoara”, s-a deplasat împreună cu mama sa de la domiciliul lor din municipiul Vulcan în orașul Simeria, unde a lăsat o borsetă în care se aflau 17.000 de lei pe parbrizul unui autoturism parcat în dreptul unui imobilul de pe Șoseaua Națională.

Respectiva sumă de bani ar fi fost necesară, după afirmaţiile prepusului avocat, pentru a achita o intervenţie chirurgicală asupra unui minor, victimă a unui accident rutier comis de tatăl tânărului.

La solicitarea „avocatului”, pe traseul Vulcan-Simeria, tânărul şi mama acestuia au avut telefoanele mobile pornite, neputând lua legătura cu tatăl (respectiv soţul), care lucrează pe parcursul săptămânii în orașul Simeria, iar după ce au lăsat banii în locul indicat, apelantul și-a închis telefonul.

După ce apelantul și-a închis telefonul mobil, persoana vătămată a luat legătura cu tatăl său, care le-a comunicat că nu a fost implicat în niciun accident rutier.

În baza plângerii penale, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării suspectului şi a recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda la care face referire apelantul este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

Pentru a împiedica “documentarea” infractorilor cu privire la familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.

Codul Penal prevede că inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani. Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here