După Loturile 1 şi 3 ale Autostrăzii Sebeş – Turda, şi Lotul 4 primeşte undă verde pentru construcţie

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, a semnat astăzi, 05.07.2016, Ordinul de ministru pentru menţinerea construcţiilor, act care stă la baza emiterii autorizaţiei de construire pe Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda. După emiterea autorizaţiei de construire, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va transmite antreprenorului Ordinul de Începere a lucrărilor. Evoluţia acestui proiect este încă un rezultat al aplicării Ordonanţei de urgenţă nr. 7/2016, promovată de Ministerul Transporturilor şi aprobată de Guvern în luna martie a acestui an. Ordonanţa prevede o serie de măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport.

Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda – KM 53+700 – 70+000, sector Km 53+700 – 53+900, km 60+550 – 60+700 are o lungime de 16 km. Traseul Lotului 4 se dezvoltă pe raza judeţului Alba, în stânga DN1, pe teritoriul administrativ al comunei Miraslău şi pe cel al comunei Unirea, la vest de râul Mureş şi la sud de pârâul Ciugud. Pe lângă realizarea lucrărilor rutiere, proiectul prevede şi o serie de lucrări ce vizează siguranţa circulaţiei, protecţia mediului, consolidări pentru prevenirea şi/sau combaterea fenomenelor geologice negative, precum şi realizarea sistemului de scurgere a apelor pluviale.

Realizarea lucrărilor aferente Lotului 4 al Autostrăzii Sebeş-Turda are pe lângă importanţa macroeconomică şi un impact social benefic asupra calităţii vieţii şi a condiţiilor sociale prin crearea a peste 300 de locuri de muncă.

Autorizarea executării lucrărilor de construcţii se face conform Legii nr. 50/1991 cu actualizările şi modificările ulterioare.

Săptămâna trecută, Loturile 1 şi 3 au primit autorizaţiile de construire, astfel, Ministerul Transporturilor a deblocat în total 46 km ai Autostrăzii Sebeş – Turda.

Ministerul Transporturilor a emis şi autorizaţia de construire pentru Ecoductul km 57+710 pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva – sectorul A, dar şi pentru modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului Bucureşti (între Autostrada Bucureşti – Piteşti (A1) km 55+465 şi pasajul Chitila – DN7).

Informaţii suplimentare

Pentru emiterea autorizaţiilor de executare a lucrărilor de construcţii, beneficiarul trebuie să depună la Ministerul Transporturilor un dosar cu următoarele documente:

• Cererea şi anexa la aceasta;
• Grafic semnat de CNADNR şi de proiectant;
• Documentaţia tehnică, care cuprinde:
• documenaţia scrisă, alcătuită din: avize, acorduri solicitate prin certificate de urbanism, certificat de urbanism cu toate analizele corespunzătoare, lista terenurilor agricole care fac obiectul scoaterii din circuitul agricol, deciziile de expropriere;
• audit de siguranţa circulaţiei rutiere;
• partea tehnică propriu-zisă, ce conţine: memoriu tehnic, studii geodezice şi topografice şi expertize tehnice;
• partea desenată a proiectului tehnic (planuri, planşe, etc).

Dosarul cu toate documentele necesare este depus la Serviciul de Reglementări Tehnice din Ministerul Transporturilor, care verifică şi analizează temeinic sutele de acte ale documentaţiei. Aceastră structură are sarcina de a se asigura că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru emiterea autorizaţiilor de construire. Autorizaţia se eliberează doar după ce întreaga documentaţie a fost revizuită şi s-a constatat validitatea integrală a zecilor de dosare care o compun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here