Vremea rea a creat probleme și în județul Cluj! Zeci de gospodării inundate la Valea Drăganului

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Opt autospeciale cu peste 30 de salvatori, din trei subunități ale ISU Cluj, intervin în aceste momente în diverse locații din județul Cluj pentru scoaterea apei din subsoluri inundate, degajarea căilor rutiere de copaci doborâți de vânt sau alte tipuri de materiale căzute.

Situații mai deosebite s-au înregistrat în localitatea Valea Drăganului unde au fost afectate câteva zeci de gospodării, dispuse pe o suprafață de circa 30 de ha, urmare a unei viituri mari de apă acumulate pe un versant din apropiere. În acestea gospodării au fost afectate subsoluri, fântâni cu apă potabilă sau diverse culturi din gospodării și în localitatea Băișoara unde un podeț a fost luat de ape.

În municipiul Cluj Napoca pompierii au fost solicitați în zece locații pentru a scoate apa din diverse imobile inundate (str. Iuluiu Coroian, Dunării, Mureșului, Câmpeni, I.L.Caragiale, Feroviarilor), a înlătura arbori coborâți de vânt (str. Vidraru, Retezat, Fabricii, Scorțarilor, Mehedinți) și pentru a înlătura un panou publicitar căzut (B-dul 21 decembrie 1989).

Intervenția pompierilor a fost solicitată și pentru trei imobile inundate din localitatea Călata, comuna Călățele, unde este necesară scoaterea apei din subsol. Intervențiile au fost efectuate de către SVSU Călățele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here