Patru persoane, victimele unor accidente de circulaţie produse pe şoselele din Sălaj

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

La acest sfârşit de săptămână pe raza judeţului Sălaj au fost înregistrate două accidente de circulaţie soldate cu patru victime. Primul accident a avut loc între localităţile Cristur şi Dobrin și s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane, iar cel de-al doilea s-a produs între localităţile Sînmihaiu Almaşului şi Poarta Sălajului, unde un șofer a pierdut controlul volanului intrând în coliziune cu un parapet din beton, şi s-a soldat cu rănirea altor două persoane.

Vineri, 1 iulie a.c., în jurul orei17.00, pe DJ 108D, între localităţile Cristur şi Dobrin, un bărbat de 44 ani, din Sălăţig, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe fondul oboselii accentuate, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un cap de pod, după care s-a răsturnat.

În urma impactului, o adolescentă de 18 ani şi o minoră de 13 ani, ambele din Sălăţig, pasagere în autoturism, au fost rănite uşor.

Duminică, 3 iulie a.c., puţin după ora 14.00, un sătmărean de 49 ani, conducea autoturismul pe DN 1F, iar între localităţile Sînmihaiu Almaşului şi Poarta Sălajului, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat într-un parapet din beton, după care s-a răsturnat. Evenimentul s-a soldat cu rănirea uşoară a pasagerului de pe locul din dreapta faţă, un bărbat de 55 ani, şi a pasagerei de pe bancheta din spate, o femeie de 50 de ani, ambele persoane din Judeţul Satu Mare.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Pentru a preveni o astfel de faptă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj recomandă conducătorilor auto căteva sfaturi:

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic.

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule.

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here