CLUJ: Amendă de 20.000 de lei pentru o fermă de pui din Florești

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Poliția Locală Florești a efectuat în cursul acestei zile un control la o fermă de pui din Florești, județul Cluj. În urma controlului, polițiștii au constatat că societatea efectua activitate de producție pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de Lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității. Autorizația de Mediu nr 15NV — 6 din data de 21.06.2006 revizuită la data de 30.05.2011 a fost valabilă până la data de 20.06.2016.

Având în vedere această contravenție, în limita competențelor stabilite de Legea 12/1990, Poliția Locală Florești a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de Lege și a dispus intrarea în legalitate, adică obținerea Autorizației Integrate de Mediu în termen de 15 zile.

‘Poliția Locală Florești și-a făcut datoria. Din păcate, prerogativele legale nu oferă mai multe pârghii administrației locale în această problemă. De exemplu, deși s-a dat un termen de intrare în legalitate de 15 zile, după expirarea acestuia, singura instituție care poate suspenda activitatea fermei este Garda de Mediu. Poliția Locală va putea doar da o nouă amendă dacă se va constata neintrarea în legalitate’, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here