Polițiști noi în structurile M.A.I

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Începând cu 1 iulie a.c., dispozitivul de ordine publică din mediul rural și din Capitală s-a mărit.

Ieri a fost prima zi de serviciu pentru cei 1.726 de agenți de ordine publică, încadrați din sursă externă ori reîncadrați în poliție, în urma concursului promovat în luna mai a acestui an.

Încă de la prima oră, la cele 41 de inspectorate de poliție județene, precum și la  Poliția Capitalei s-au prezentat cei mai noi agenți de ordine publică.

Aceștia au participat la primul instructaj din cariera lor de polițiști, în cadrul căruia au primit informații cu privire la misiunile și atribuțiile unităților în care își vor desfășura activitatea, le-au fost prezentate zonele de competență unde vor acționa pentru menținerea ordinii și siguranței publice și au făcut cunoștință cu viitorii colegi care i vor îndruma în cariera, în perioada următoare.

De asemenea, li s-a adus la cunoștință calendarul de activități în care vor fi angrenați  și care va culmina cu un  examen de  absolvire, în urma căruia  vor afla dacă rămân polițiști în slujba cetățeanului sau redevin cetățeni pentru care visul de a deveni polițiști se termină după 3 luni.

Precizăm că agenții vor dobândi dreptul de a purta armament de serviciu numai după perioada de pregătire intensivă și vor promova examenul de definitivare în carieră.

Reamintim că, angajarea celor 1.726 de agenți de ordine publică  a constituit cea de-a doua etapă a planului de reducere a deficitului de personal din Ministerul Afacerilor Interne, aprobat de ministrul Petre Tobă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here