Atenționare meteo: COD GALBEN de ploi torențiale și descărcări electrice! Vezi zonele afectate…

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Meteorologii au emis o avertizare de tip COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, în perioada 3 iulie, ora 14:00, până în data de 4 iulie, ora 06:00.

În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse.

Notă: În a doua parte a zilei de sâmbătă (2 iulie), îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indiceletemperatură – umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

SURSA: Administrația Națională de Meteorologie www.meteoromania.ro

SURSA: Administrația Națională de Meteorologie www.meteoromania.ro
SURSA: Administrația Națională de Meteorologie www.meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here