Mureș: Amenzi pentru șoferii autobuzelor supraaglomerate de pasageri

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În doar trei ore, poliţiştii rutieri au verificat peste 72 de autovehicule şi au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, poliţiştii Serviciul Rutier Mureș să acţioneze, în sistem integrat, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane şi mărfuri.

În doar trei ore, poliţiştii rutieri au verificat peste 72 de autovehicule şi au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Scopul acțiunii constă în reducerea numărului de accidente în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane prin curse regulate și ocazionale.

Exemple:

Doi conducători auto, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autobuze pentru transport persoane, pe str. Livezeni şi str. Voinicenilor, din municipiul Tg. Mureș, transportând mai multe persoane decât numărul de locuri înscrise in certificatul de înmatriculare.  Conducătorii auto a fost sancţionaţi contravenţional.

În jurul orei 08:14, un bărbat domiciliat in municipiul Bistriţa, jud. Bistriţa Năsăud, a fost depistat conducând un microbuz, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi nu a respectat obligaţia de a emite bilete de călătorie tuturor pasagerilor. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here