Incendiu de proporții într-un sat din județul Harghita. Pagubele ajung la 60.000 de lei

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În această dimineață, în jurul orei două, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la trei anexe gospodăreşti (grajduri cu şură) în comuna Mihăileni, sat Văcăreşti.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Detaşamentului de pompieri Miercurea-Ciuc cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul cuprinsese cele trei grajduri cu şură şi un garaj cu magazie de lemne, existând pericol de propagare la două case de locuit din imediata apropiere.

S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi pentru protecţia caselor învecinate, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Mihăileni, Racu, Ciceu, Frumoasa şi Siculeni (40 pompieri voluntari cu 5 autospeciale de intervenţie), acesta fiind lichidat la ora 05:20. Alimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat din pârâul Racu Mare, cu ajutorul a două motopompe transportabile de la SVSU Mihăileni. În urma incendiului au ars:

  • un grajd cu şură din lemn pe o suprafaţă de circa 130 mp;

  • un grajd cu şură pe o suprafaţă de circa 60 mp;

  • o şură pe o suprafaţă de circa 80 mp;

  • un garaj cu magazie de lemne pe o suprafaţă de circa 35 mp, precum şi aproximativ 15 t fân, 10 mc cherestea, 2 mc lemn de foc, 100 baloţi de paie, o căruţă, un utilaj agricol, un aparat de muls, scule lăcătuşerie şi două animale (un cal şi un viţel). S-au degradat scule şi un utilaj de forat puţuri.

Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 600.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 60.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here