Brașov: Primul Festival de Modă din România, destinat persoanelor cu dizabilităţi, a fost un succes

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Primul Festival de Modă din România, destinat persoanelor cu dizabilităţi s-a încheiat cu un spectacol inedit în Piaţa Sfatului din Braşov. Modă, dans,  muzică, multă culoare şi veselie, toate au dat o notă de unicitate unui astfel de eveniment.

DSC_0539

Evenimentul de joi a debutat cu un marş al persoanelor cu dizabilităţi însoţite de cei care au rezonat la mesajul lor: “Nu suntem invizibili!”. Acesta s-a desfăşurat pe traseul Casa Armatei – Mureşenilor – Piaţa Sfatului.

DSC_0413DSC_0621

În Piaţa Sfatului, modelele fete şi băieţi au defilat purtând ţinute Doina Levintza, Cătălin Botezatu, Adriana Patuschinsky şi Bya Fashion.

Momentele artistice au completat perfect atmosfera de vis, trecătorii având parte atât de muzică uşoară prin intermediul interpreţilor Alexandru Voican din Piteşti şi Chriss de Gall din Galaţi, cât şi de muzică populară interpretată de Alex Gecse acompaniat la acordeon de Neluţu Stoian, ambii din Braşov şi de Daniel Mititelu din Medgidia. Momentul de dans al Trupei JUST DANCE a smuls ropote de aplauze. Pentru a sublinia încă o dată faptul că nu există diferenţe între oameni, evenimentul a cuprins numere artistice puse în “scenă” atât de persoane cu dizabilităţi, cât şi de cele fără dizabilităţi.

DSC_0643DSC_0677

În Paşi Rotunzi este primul Festival de Modă din România destinat persoanelor cu dizabilităţi, prima ediţie fiind organizată la Braşov în perioada 29 – 30 Iunie. Prima seara s-a desfăşurat la Coresi Shopping Resort, evenimentul bucurându-se de prezenţa câtorva sute de persoane care au apluadat la scenă deschisă defilarile celor 17 modele, 4 băieţi şi 13 fete, toţi cu diferite dizabilităţi. Designerilor menţionaţi anterior li s-a adăugat şi Tina Pisăliţă creatoarea mărcii Le Bebe. Manechinele s-au bucurat de o seara de neuitat trecând prin toate etapele necesare pentru a apărea impecabil în faţa publicului, de partea de hairstyling ocupându-se Natasha Lisnic Hairstyle, iar de make-up Cristina Timiş Microblending.

DSC_0381DSC_0303

Ideea acestui festival a pornit de la visul unei frumoase fete care nu-şi dorea nimic altceva decât să fie model. Din păcate, în urmă cu 10 ani soarta îi pregătise altceva şi de atunci este ţintuită în scaunul rulant. Anda Păceşilă ne-a dovedit astfel ca visele pot deveni realitate daca îţi doreşti cu adevărat.

DSC_0400

Şi prima zi a fost presarate cu momente artistice inedite, precum dansul balerinilor Emilia şi Dorin Mirea, părinţii unui înger lovit de autism, vocea sensibilă a lui Cristian Dachi, dar şi cea puternica a lui Chriss de Gall. Trupa de dans Just Dance a făcut din nou senzaţie, iar evenimentul a fost încheiat de un grup muzical de tineri şi copii format de unele dintre cele mai bune voci din Brasov. Modele au beneficat atât de ţinutele marca Doina Levintza şi Cătălin Botezatu, cât şi de şedinţe foto gratuite oferite de fotografii sosiţi la eveniment, dar şi de surprize din partea designerilor şi a partenerilor.

DSC_0391

Festivalul de la Braşov a fost organiyat de Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România în parteneriat cu Asociaţia “Paşi Rotunzi” şi Bya Fashion.

DSC_0257

Deşi nu a putut să ajungă la Braşov, Cătălin Botezatu a ţinut să transmită un mesaj tuturor participanţilor la primul Festival de Modă din România destinat persoanelor cu dizabilităţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here