Mureș: Peste 700 de semnături pentru modificarea prevederilor privind asigurarea obligatorie a motocicletelor

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În cadrul Maris Fest 2016 a fost realizată o petiţie pe care în trei săptămâni au semnat-o peste 700 de motociclişti. Aceasta se referă la durata fixă a asigurării obligatorii, de șase sau 12 luni, dezavantajează motocicliștii: șase luni nu acoperă sezonul moto, iar asigurarea de 12 luni pentru motocicletă nu se justifică.

Potrivit art. 48 din Legea 136/1995, “Persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România, precum şi tramvaie au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de vehicule în limitele teritoriale de acoperire şi să menţină valabilitatea contractului de asigurare prin plata primelor de asigurare, precum şi să aplice pe parbrizul vehiculului sau în alt loc vizibil din exterior vigneta.”

Mai mult, ambiguitatea formulării poate duce cu uşurinţă la abuzuri. Semnatarii acestei petiţii consideră că Guvernul poate reglementa situaţia existentă prin introducerea în Legea 136/1995, precizarea că proprietarii de motociclete pot încheia asigurarea obligatorie pe orice perioadă de timp, dar nu mai mică de 30 de zile.

Documentul alături de cele 17 pagini cuprinzând semnăturile adunate a fost înmânat astăzi prefectului judeţului Mureş, Lucian Goga, care a transmis asigurări că va fi înaintat Guvernului României.

„În primul rând asigurările obligatorii pentru motociclete sunt foarte scumpe iar apoi perioada pentru care se pot încheia este de 6 sau 12 luni. De regulă, sezonul de motociclete este de 8-9 luni. Pentru noi să avem doar aceste două alternative, de 6 sau 12 luni este o problemă. Mulţi motoclicişti nu-ţi pot permite astfel de poliţe pentru că au ales acest tip de vehicul tocmai pentru ca o perioadă din an să poată circula mai economicos. Am considerat că este utilă această petiţie, noi continuăm demersurile de a aduna semnături on-line, dar şi de a atrage alte cluburi şi asociaţii de motociclişti din ţară pentru a atrage atenţia asupra necesităţii acestor modiificări.” (Romulus Puia, RC Legio Maris, organizator Maris Fest 2016.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here