VIDEO Zeci de persoane evacuate din calea inundațiilor la Petriș, Bistrița-Năsăud! Trei persoane au ajuns la spital

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În urma cantităţilor mari de precipitaţii înregistrate în această după-amiază, pe pârâul din localitatea Petriş s-a format o viitură, iar pentru evacuarea persoanelor suprinse a fost necesară intervenţia pompierilor militari şi a membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Cetate.

Salvatorii au evacuat 50 de persoane din aproximativ 30 de gospodări / locuinţe afectate – estimare preliminară şi le-au direcţionat către Centrul de Cazare Temporară amenajat de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cetate în Căminul Cultural din localitatea Petriş. În procesul de evacuare, au fost întregistrate trei cazuri deosebite: o persoană dializată şi doi copii în vârstă de trei zile, respectiv trei ani. Cele trei persoane au fost preluate de echipaje SMURD, respectiv ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud şi transportate la spital pentru investigaţii medicale. Din fericire, toate persoanele evacuate sunt în afara oricărui pericol.

Peste 30 de pompieri militari, cu şase autospeciale de intervenţie, motopompe şi ale mijloace tehnice, cinci echipaje de poliţie cu 10 poliţişti, un echipaj format din cinci jandarmi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cetate cu mijloace specifice – buldoexcavatoare, utilaje etc – actionează pentru sprijinirea populaţiei afectate. Pompierii militari şi voluntari lucrează pentru limitatea efectelor produse de cantităţile mari de apă aduse de viitură prin evacuarea apei din case, beciuri, curţi, fântâni etc.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a monitorizat situaţia în teren, încă de la momentul avertizării hidrologice COD PORTOCALIU şi a alocat resursele necesare sprijinirii populaţiei afectate din localitatea Petriş, dar şi din localitatea Lunca, com. Şieuţ, unde au fost afectate cinci gospodării, respectiv Susenii Bîrgăului, unde au fost colmatate cinci podeţe şi afectaţi 5, 5 km drum comunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here